Vin Bouquet Сет за уиски

45,00 лв.

Сет за уиски

Размери на опаковката: 32.6 см/34 см/34 см
Тегло: 0,550 кг.

Комплектът съдържа:

 • Чаша за уиски – 2 бр.
 • Охлаждащи камъни – 9 бр
 • Производител: Vin Bouquet, Испания


  Код VB FIK 072 SET Категории , , Етикет

  Описание

  Уискито не е просто алкохолно питие, то е страст, стил и вдъхновение за любителите му. Високо алкохолната напитка обгръщаща с аромати, преливащи вкусове и разнообразни усещания.

  Що се отнася до това как се пие уиски, отговорът е много ясен – внимателно и най-важното с уважение.

  След хранене истинският любител на уиски може да посвети повече от час на любимото си питие, пиейки го на малки глътки. Положителното влияние, което напитката оказва върху храносмилането, е станало известно след появата на шотландското едномалцово уиски и на американския бърбън single barrel (от една бъчва).

  Чашата за уиски трябва да е прозрачна, с широко гърло и дебело дъно, за да разкрие всички качества на напитката. Не се пълни повече от 1/3 и никога не се пие на един дъх.

  Прието е уискито да се поднася охладено и в почти всички случаи това се прави с ледените кубчета. Но топенето на леда разрежда напитката и я прави водниста, което сменя вкуса на напитката.

  Оптималната температура за сервиране науиски е от 18-21°C.Леда, който добавяме, не само разрежда, но и прекомерно охлажда напитката до 10-15°С. В резултат на уплътняването от прекомерното изстудяване етеричните масла губят своя уникален уиски вкус. Също така кубчетата лед запазват температурата на чашата нискане повече от 10 минути, след което съдържанието на чашата се затопля отново.

  Камънитеза уиски са лишени от тези недостатъци.Изработени са от безопасен материал. Поставени за 4 часа във фризер, те се охлаждат значително. Веднъж поставени в чаша с уиски , те го поддържат студено, без да му променят вкуса.

  Идеален подарък за необикновени мъже. От онези, чието облекло се отличава от облеклото на останалите, от онези, които не обичат да имитират другите. И от време на време, когато решат да се насладят на чаша хубаво уиски, го правят с финес.

  DCR.BG – Вдъхновяващи идеи за дома и кухнята

  Privacy Preference Center