Описание
Подходящ за съхранение на подправки, кухненски контейнери и бурканчета, чаши, кутии с чай, кафе-капсули и др.
Осигурява бърз достъп и ред на кухненския плот, като максимално оползотворявате мястото за съхранение в кухнята.
- Четири странични чекмеджета, напълно изваждащи се за лесно почистване.
- С две стъпаловидни нива
Вътрешни размери на дъната на чекмеджетата: около 15х6.5см
Размери: 34x18x15.5см
Материал: Бамбук
Произведен от FSC сетифициран бамбук
Характеристики
Марка | Kesper |
---|
100% FSC® сертифициран бамбук
Натуралният бамбук е 100% биоразградим!
Изключително здрав материал.
По-лек и по-устойчив на износване от дървото. Лесен за поддръжка, устойчив на вода и температура.
Ножовете ви остават остри.
Щадяща острието повърхност, без захабяване и нащърбване.
Безопасен и нежен.
Пази от надраскване повърхността на работния плот и съдовете за готвене.
Без бактерии и микроби.
Не позволява развитието на микроорганизми и пази вас и семейството ви.
Не абсорбира миризми и аромати.
Трудно задържа петна и не поема замърсявания в структурата си.
За съвременна кухня.
Свеж, натурален акцент във всяка модерна кухня. Подходяща както за рязане, така и за сервиране!
Обработено с безвредни натурални масла.
Мийте на ръка и омаслявайте бамбука редовно, за да остане красив през годините и да ви служи по-дълго.
По-добро за Земята
Бамбукът е бързо растящ и възобновяем ресурс. Израства на височина от над 20 метра за по-малко от 2 месеца, като след това стените на стеблото му започват да надебеляват, стават по-здрави и плътни. Обикновено е готов за добив на материал след 3-5 години, като нито една част от растението не остава безполезна и се включва в производството на различни продукти.
По отношение на качествата си като материал – твърдост, здравина и устойчивост, бамбукът се конкурира наравно с много твърдата и плътна дървесина.
Благодарение на бързият си растеж, бамбукът се счита за един от най-добрите възобновяеми ресурси и алтернатива в борбата с обезлесяването и изсичането на вековни и тропически гори! Особено в Азия, бамбукът е от изключително икономическо, екологично и културно значение.
KESPER преработва основно Bambusa vulgaris, един от най-широко разпространените видове. След обработката, частите на растението се превръщат в материал за производството на дъски, мебели, кухненски прибори и др.
F. Anton Kesper GmbH
Дървото е страст за KESPER още от основаването ѝ през 1902 г. във Вилинген, Германия. Основна философия на компанията е запазването на природните ресурси и щадящото им използване в производството. Всички продукти от колекцията "Дърво" произхождат от контролирани европейски горски стопанства (FSC® сертифицирана дървесина), от каучукови плантации в Азия и от устойчиво стопанисвани гори. Бамбукът на KESPER сe добива без изсичане на тропически гори и също носи знака на FSC® сертификат за устойчивост и грижа към околната среда.